Sări la conţinut

Despre cum mi-am petrecut Ziua Regelui Mihai

octombrie 26, 2009

Da…ciudat titlu…nu? Dar totusi, mi-am petrecuto la Ateneu, la concertul Orchestrei de Camera Radio, alaturi de ceilalti invitati ai sai. Cu toate astea, Mihai (pentru ca nu as putea niciodata sa ii spun Majestatea Sa, sau alte denumiri) nu a aparut pe acolo…a fost „reprezentat” doar de Margareta si de ginerele Duda…dar a fost minunat. Un Adagio, un Wolfgang, un Vivaldi si Piazzolla si s-a incheit.

87 de ani….nici nu stiu daca pot spera la o asemenea varsta…cand atatia dragi mie nu au apocato…

Guest list: – Cum imi petrec absolut tot timpul studiind tot ce e in jur (a inceput sa devina un defect al meseriei)…nu am putut sa nu remarc si lista de invitati, ai Regelui, din aceasta seara…nu prea plina de „vedete” locale, dar totusi, foarte exclusivista… Printre norocisii ajunsi la Ateneu s-au numarat: Oana Pelea, Virgil Iantu…si fiul d-lui Paleologu (pe care il remarcasem inca de vineri, de la premiera celei de-a doua parti din „Epoca de Aur” a lui Mungiu, cand se tinea strans de bratul lui taicaso in sala). De aceasta data insa, domnul ministru (interimar) nu a participat, dar si-a trimis reprezentantul, bine imbracat, la costumas si cravata, care ii mai punea cativa anisori pe fata pe langa cei 16-17 pe care ii are deja.

Apropo de Mungiu si premiera sa…aaa da, si Paleologu…Daca as fi „fost” ziar monden as fii avut pe sambata o stire absolut „senzationala” – La premiera „Epocii de Aur II”, domnul ministru Paleologu a ajuns „fashionably late”  (asa, cu 40 de minute intarziere – noroc ca intarziase si premiera, din cauza lui Dinescu si a glumelor lui despre personalul auxiliar de pe campul de batalie, din care s-a tras poporul asta mizerabil)…asa si a intra ne-a ministrul Culturii in sala si <CULMEA> – nu avea scaun….la care, si aici urmeaza socul „monden” – cine a fost „insarcinat” cu misiunea de a-i face rost de scaun demnitarului? – ei bine, chiar Cristin Mungiu, eh…ca doar regizorul mai are nevoie de o „pila” daca il tin astia pe Paleologu in minister in continuare. – bun, lasand povestea, Atat filmul, cat si Mungiu s-au ridicat la rangul asteptarilor publicului…si nu pot sa ii transmit decat „la mai mare” pe data viitoare.

Revening la Ziua Regelui, fiindca pe youtube nu s-au incarcat inca filmulete cu seara de la Ateneu, am sa pun o alta inregistrare a aceleiasi orchestre…alaturi de „the great…and gorgeous” Bogdan Mihai…

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: