Sări la conţinut

Basescu reduce Parlamentul, cheltuielile, coruptia…si mai castiga niste voturi

septembrie 24, 2009

TraianBasescu-CaricatColor

Ce spuneti despre propuneara lui Base?

Referendum pentru reducerea numarului de parlamentari de la 471 la 300 si transformarea Parlamentului din bicameral in unicameral – exact in ziua alegerilor prezidentiale

da i-a sa vedem ce argumente pro si contra s-au vehiculat astazi printre guvernanti

Basescu, Anastase (PDL in general) – pro:

  • Decizia in Parlament s-ar lua mult mai usor
  • Cheltuielile de functionare a statului s-ar reduce

Potrivit presedintelui numarul mai mic de parlamentari ar fi un element de reducere a coruptiei – „mai putini politicieni de rang inalt care fac trafic de influenta”. Aceasta masura ar putea sa reduca o clasa a privilegiatilor – cu pensii speciale, cu venituri speciale cu sume forfetare.

PSD, PNL – contra

  • Antonescu: „Traian Basescu este disperat si nu are curaj sa se prezinte la alegerile prezidentiale decat ascuns in spatele unui demers demagogic si populist. Sunt de acord cu reducerea numarului de parlamentari, dar personal raman partizanul unui Parlament bicameral”
  • Geoana:Mai crede cineva ca anuntul legat de convocarea unui referendum pentru modificarea sistemului parlamentar romanesc, pentru ca a facut-o in urma cu jumatate de ora, reprezinta altceva decat o alta dovada de demagogie si de scamatorie politica din partea domnului Basescu? Pe 22 noiembrie, si apoi pe 6 decembrie exista un singur referendum din partea tuturor romanilor care sunt multumiti de mandatul actualului presedinte. Si sunt convins ca toti PSD-istii si alianta PSD+PC vor da un semnal de schimbare a actualului presedinte„….”Apelul meu de aici, de la Slobozia, este pentru toti romanii care doresc sansa unei Romanii normale, echilibrate si prospere, ca la referendumul din 6 decembrie sa spuna <<nu>> lui Traian Basescu si sa spuna da sansei unei Romanii moderne, europene, pe care sunt convins ca pot sa o aduc acestei tari prin ceea ce sunt si prin ceea ce reprezint

Basescu si-a argumentat intregul demers prin „drag de patrie si popor…bineinteles” – dar voi ce credeti?

De ce vine Basescu cu propunerea asta tocmai acum? De ce in alegerile prezidentiale?

De ce tocmai acum cand a venit raportul pe consecintele crizei din justitie? De ce tocmai acum cand bugetarii au anuntat o noua greva pe 2 octombrie? De ce tocmai acum cand s-a facut un mare scandal pe propunerile Comisiei Prezidentiale legate de droguri, prostitutie, meditatii, etc? De ce tocmai acum cand s-a respins motiunea de cenzura? De ce tocmai acum cand s-a dat verdictul in cazul Elena Udrea?…si cek mai important – De ce acum – cand il mai despart doar doua luni de incheierea mandatului?

Va las pe voi sa trageti concluzii…eu ma abtin de la comentarii interpretabile

Singurul lucru pozitiv e propunerea in sine: Romania ar economisi peste 7 milioane de Euro anual prin reducerea numarului de parlamentari.

Mai multe despre propunerea lui Traian Basescu si reactiile celorlalte partide puteti citi aici

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: