Sări la conţinut

Monica Ridzi, Elena Udrea si Nicolae Nemirschi, copii lui Adrian Nastase

iunie 24, 2009

Scena politica e zguduita in ultimele zile de tot mai multe scandaluri penale, de frauda, de fals in declaratii, de deturanre de fonduri…si lista poate continua. Ceea ce este mai interesant e ca protagonistii acestor „unde de soc politice” sunt chiar ministrii Cabinetului Boc…dar sa o luam de la inceput:

adrian-nastase-porumbel-alb

1. Primul caz: Adrian Nastase – Nastase sufera de un fel de gripa penala…nicidecum porcina (desi unii ar spune altfel). Dar cu toate astea, fostul premier a avut din nou noroc…datorita prietenilor din PSD care i-au facut cadou de ziua lui o respingere a inceperii urmaririi penale in cazul Zambaccian 1 (sau dosarul termopanelor – intr-un limbaj mai popular).

In sedinta Camerei, 160 de deputati au votat impotriva „inceperea urmaririi penale”, 100 pentru, in timp ce 10 deputati s-au abtinut de la vot.


Mai multe despre decizia deputatilor puteti citi in stirea mea de pe 9am: Deputatii au decis: Nastase nu va putea fi urmarit penal in cazul Zambaccian 1

ridzi-2

2. Cazul urmator – Monica Iacob Ridzi (ministrul Tineretului) – Doamna Ridzi a cam dat-o in bara cu excesul financiar de la Ziua Tineretului cand a cheltuit pentru organizarea evenimentului 630.000 Euro din bugetul alocat ministerului.  Cu toate ca suma este exorbitanta, nu asta e problema cea mare…ci modul in care a acordat contractele de promovare catre firmele angajate: Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL. Iar culmea culmilor e ca acste doua societati nu au nici macar un angajat.

Si ca problema sa fie completa s-a mai scos la iveala o lipsa de bani: Ridzi sustine ca a platit 60.ooo de Euro pentru formatiile care au concertat de Ziua Tineretului: Vita de Vie, Holograf si…Pepe, dar problema e ca „artistii” sustin ca au primit doar 15.000 de euro….uuuups.

Deputatii i-au infiintat lui Ridzi o Comisie de Ancheta care urmeaza sa verifice modul de alocare a fondurilor: In cel mai rau cazi i se ridica imunitatea si e cercetata penal…dar stim cu totii unde ajung cercetarile astea ale politicienilor pilosi…nicaieri. Cu atat mai mult cu cat Monica e prietena la catarama cu EBA, careia (se suspecteza) ca i-ar fi „imprumutat” niste bani din bugetul MT pentru finantarea campaniei pentru europarlamentare.

elenaudrea

3. Cazul al treilea – Elena Udrea – ei bine, aceasta pitzipoanca, ministresa a turismului, nu e acuzata deocamdata de nimic…dar nu se stie ce va urma. Singura problema cu doamna Udrea au avuto „Coalitia pentru o Guvernare Curata” care i-au cerut demisia pentru „complicitate” la deturnarea de fonduri a lui Ridzi. Cei de la „Romania Curata au scris un articol foarte interesant despre relatia Ridzi-Udrea si competenta lor in functiile detinute: „Monica Ridzi si Elena Udrea au confirmat ca daca ajungi in politica pe calea pe care au ajuns ele nu poti sa devii brusc nici competent, nici virtuos, au recazut in practica guvernului Nastase: folosirea banului public pentru publicitate de partid si personala”, spune Coalitia.

deschidere_nicolae_nemirschi_01

4. „Ultimul” caz – Nicolae Nemirschi – Aici problema e foarte interesanta fiindca se pare ca ministrul Mediului (in caz ca nu stiati cine e Nemirschi) a „uitat” sa spuna adevarul in declaratia sa de avere…si dupa cercetarile ANI (Agentia Nationala de Integritate)…ministrul urmeaza sa fie anchetat.

Minciunile de mediu(mu)lu Nemirschi:

  • la capitolul „Cladiri” nu este inscrisa in evidenta Directiei de Taxe si Impozite o locuinta formata din 4 camere, in suprafata de 59,94 mp, dobandita prin cumparare in.2006.
  • la capitolul II „Bunuri mobile”, Nicolae Nemirschi mentioneaza un autoturism marca Jeep Cherokee, care nu se regaseste in evidentele Directiei de Taxe si Impozite a Municipiului Constanta;
  • la capitolul IV, pct. 1 „Active financiare. Conturi si depozite bancare, fonduri de investitii, forme echivalente de economisire…..”, ministrul nu a declarat conturile curente deschise pe numele sotiei, iar conturile curente declarate nu corespund cu cele aflate in evidentele ING BANK NV, rezultand intr-o diferenta de 82.438,59 lei.

Tot aici: Declaratia datata 05.01.2009 mentioneaza trei conturi deschise in anul 2005 la ING BANK NV, iar cea din data de 15.06.2009, patru conturi deschise la ING BANK NV, al patrulea fiind din anul 2008. Informatiile aferente fiecarui cont sunt diferite, declaratia din luna ianuarie precizand conturi numai in lei, pe cand conturile mentionate in data de 15.06.2009 sunt atat in lei, cat si in EUR.

In evidentele ING BANK NV nu exista nici un cont curent in lei deschis in anul 2008, ministrul Nemirschi avand doua conturi curente (in lei), deschise in anul 2005 si doua conturi curente (unul in USD si unul in EUR), deschise in anul 2005.

  • De asemenea, s-a constatat ca ministrul Mediului nu a mentionat in declaratia de avere depusa in anul 2006, in calitate de Viceprimar al Municipiului Constanta, conturile curente deschise pe numele sotiei care, la data de 21.12.2006, inregistrau solduri la ING BANK NV in cuantum de 24.000 EUR si 450.333 lei;
  • Nemirschi este asociat la S.C. PROMEDAS MAMAIA S.R.L. si la S.C. ALLCLASS S.R.L., astfel, la capitolul VII „Venituri ale declarantului si ale membrilor sai de familie, realizate in ultimul an fiscal incheiat”, veniturile din dividende obtinute de familia Nemirschi de la S.C. PROMEDAS MAMAIA S.R.L. si S.C. ALLCLASS S.R.L. si inscrise in declaratia de avere depusa la data de 15.06.2009 sunt in cuantum de 249.698 lei si nu corespund cu veniturile reale, in cuantum de 89.444 lei, inregistrate si comunicate de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, rezultand o diferenta de 160.254 lei.

Dar…Nemrischi NU e anchetat pentru FALS IN DECLARATII, ci pentru contractele de publicitate acordate de catre Ministerul Mediului, prin negociere directa cu o singura firma, fara publicarea prealabila a unui anunt de participare si fara licitatie publica. Principalul contract vizat de ancheta este cel privind campania de promovare a Programului Operational Sectorial Mediu-lot II cu o valoare de 2.040.990 lei noi.

Cam aici se incheie (deocamdata) lista „problemutelor” (vorba eruditului Mareeean Vanghelie)…nici nu vreau sa ma gandesc la restul: Adrian Videanu,  Nica…etc etc…


One Comment leave one →
  1. martie 10, 2010 10:48 am

    Dna Udrea este bomboana roz de pe coliva Romaniei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: