Sări la conţinut

Iarba curata si iarba ilegalizata

aprilie 23, 2009

Din categoria „Daca te mai prind ca iti arunci sticla de plastic pe iarba, te amendez cu mana mea” 🙂 Guvernul (sau cel putin un membru al acestuia) vrea sa propuna o noua lege care sa „infiinteze” o asa-zisa „Politie de Mediu”.

gunoi


Ce va presupune asta?…ei bine, daca legea respectiva va fi aprobata, orice locuitr al acestei minunate tari va putea sa merga la Primaria orasului de unde locuieste si sa se faca politist de mediu. Adica, sa se plimbe pe strada si sa ii amendeze pe cei care arunca gunoaie pe strada, pe spatiile verzi…etc.

Mi se pare o idee destul de buna, dar aici mai vin si niste scenarii de-a dreptul comice. Adica, ma intreb eu, oare cine va merge sa se inscrie pe listele „politiei de mediu” de dragul de a da amenzi?…imi si imaginez, toata plebea societatii pe holurile primariilor „Domnu sef’ vreu si io pe lista ai de ii amendez pe astia de nu imi dau bani dupa ce le spal parbrizu’ la semafor, ca o mai si aruncat nenorocitii cu chistoace in mine cand i-am injurat”. 🙂….ok, asta e scenariul amuzant, dar mai vine si cel trist. Sa zicem ca ma inscriu eu la „politia de mediu”…de ce?…pentru ca nu imi place mizeria de la Unirii, sau pentru ca ma enerveaza toate gunoaiele auncate in parc sau pe Dambovita…(si cele aruncate in Somes ma enervau pe vremea cand locuiam in Cluj)…bun…si il opresc pe unu’ care tocmai si-a aruncat punga de cipsuri pe trotuar la Unirii si ii zic: „Stiti, ceea ce ati facut nu este bine, va trebui sa va amendez”…ei bine, care credeti ca sunt sansele sa imi iau cateva palme?…va zic eu 100%.

Dar sa trecem peste scenarii si speculatii, in esenta, scopul legii este unul foarte bun.

PS: Si amenda pentru aruncarea gunoaielor la intamplare ar putea creste pana la 180-240 de lei.

Pentru mai multe detalii despre lege, de genul: Cine a propuso?, cand va fi dezbatuta? Si ce presupune aceasta mai exact?…click aici.

Partea a doua o dedic unui alt „proiect de mediu”…legat tot de „spatiul verde”.

Majoritatea stim de existenta magazinelor care vand „iarba legala”…adica tot un fel de halucinogene, care insa nu sunt pe lista substantelor ilegale.

weed

Ei bine, IGP a decis sa ne lipseasca si de aceasta mica bucurie. Dupa ce politia a efectuat controale la aceste magazine, specialisti din cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate/ Directia Antidrog si ai Agentiei Nationale Antidrog au avut o intalnire unde s-au gandit ei foarte intens si au ajuns la concluzia ca si aceste „substante” trebuie puse pe lista celor ilegale. Asa ca…in curand vom asista la inchiderea acestor magazine.

Mai multe detalii despre modificarile aduse listei de substante ilegale si constatarile IGP in urma controalelor facute la magazinele de halucinogene legale gasiti aici.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: