Sări la conţinut

ANA, Scoala si Spitalele

martie 24, 2009
Din categoria:  Ce porcarii mai face Guvernul? – va propun urmatoarele subiecte: Agentia Nationala Antidrog va fi divizata/desfiintata – iar ministerele si Inspectoratul General de Politie isi vor impartii dependentii de droguri intre ei (fiecare isi va duce probabil cate unul acasa) si  Guvernul va trebuie sa inapoieze UE minim 6 milioane de Euro, din Bugetul de stat (pentru trecerea Agentiei in subordinea Guvernului – si astfel politizarea ei, care incalca prevederile UE).  Si daca tot am ajuns la subiectul politizarii institutiilor trebuie sa amintim si de proiectele de descentralizare a institutiilor publice. Astfel, potrivit acestor proiecte, directorul fiecarei institutii de stat (ex: scoli, spitale, etc.) vor fi numiti de catre administratiile locale, pe criterii mai mult sau mia putin politice.
Dar sa incepem cu primul subiect…ca asa e cel mai bine: Divizarea A.N.A.
cocaine-collage
Guvernul planuieste divizarea Agentiei Nationale Antidrog (ANA) si trecerea ei in subordinea Ministerului Sanatatii si a Inspectoratului General de Politie. Aceasta actiune ar putea duce la nemultumirea UE si ar putea obliga Guvernul sa returneze aproximativ 6 milioane de euro catre Uniunea Europeana.

Cele 6 milioane de euro pe care Guvernul ar trebui sa le returneze catre UE sunt fonduri PHARE cheltuite deja de catre A.N.A. Agentia este insa pe lista institutiilor angajate deja in proiecte, avand contractate 2 proiecte structurale in valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro si 17 proiecte in curs de evaluare in valoare de 17 milioane de euro, fonduri la care exista riscul de returnate catre UE tot din buzunarul statului, deoarece A.N.A, prin trecerea in subordinea Guvernului incalca angajamentul fata de Uniunuea Europeana, si anume angajamentul de a fi o institutie nonguvernamentala.

Si astea toate de ce? Pentru ca mai nou toate organizatiile importante si toate institutiile trec in subordinea Guvernului.  De ce? – pentru a putea controla mai bine fondurile venite de la UE in scopuri mai mult sau mai putin personale si pentru a putea controla politic totul.

A.N.A. a fost trecuta pe 16 martie in subordinea Inspectoratului General de Politie si potrivit Retelei Romane de Reducere a Riscurilor se pregateste un ordin de la Ministerul Sanatatii pentru trecerea segmentului de tratare a dependentei de droguri in subordinea sa.

pentru mai multe detalii despre subiect apasati aici

Numarul 2: Politizarea institutiilor publice base_hitler8001

Potrivit unui proiect de descentralizare ce are ca termen de predare 18 aprilie, directorii scolilor din invatamantul preuniversitar nu vor mai fi stabiliti prin concurs ci vor fi alesi pentru aceste functii de conducere de catre administratia locala a fiecarui oras.

In plus, fiecare scoala va avea din anul scolar 2009-2010 cate doi directori, unul pe probleme legate de invatamant si altul pe probleme administrative.

Potrivit unor surse din Ministrul Educatiei si Cercetarii, directorul pe probleme legate de invatamant isi va ocupa postul tot prin concurs, ca si pana acum, iar directorul administrativ va fi desemnat de catre administratia locala.

Mentionez ca numirea directorilor de catre administratia locala nu se va aplica doar in invatamant ci si in celelalte institutii ale statului, cum ar fi, de exempu, spitalele.

Modificarea legii, in sensul numirii directorilor acestor institutii prin act administrativ, pe o durata de maxim patru ani, nu are drept argument decat incercarea coalitiei guvernamentale de a-si impune oamenii in posturi cheie.

pentru mai multe detalii despre subiect apasati aici

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: