Sări la conţinut

Romania, gunoiul Europei?

februarie 25, 2009

De la ce a pornit?

Senatul a adoptat, cu 69 de voturi „pentru” si doua „impotriva”, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta nr. 88/2008, care modifica Statutul personalului didactic, in sensul acordarii dreptului cetatenilor din state membre ale UE, precum si ai statelor apartinand Spatiului Economic European, de a exercita profesia de cadru didactic in sistemul de invatamant superior din Romania.

Pana aici nimic foarte ciudat, in sensul ca odata ce am ajuns membrii UE este normal sa ne deschidem drumurile catre “inima” Europei, pentru ca si ei au facut acelasi lucru pentru noi, dar aici apar revoltele interioare…

Cum se poate ca Guvernul nostru sa incurajeze strainii sa vina sa predea in Universitatile noastre, din moment ce toti romanii care isi doresc sa lucreze in strainatate sunt angajati doar ca muncitori sau spalatori de vase? De ce noi sa ne “prostituam” pentru a intra in gratiile nu stiu carui stat, pe cand noi suntem tratati si vazuti ca niste gunoaie.

romania-pe-glob-1

Intradevar, au existat si cazuri in care romanii au obtinut posturi bune in strainatate, insa doar cei care s-au specializat pe domeniu tehnic sau in medicina. Ce se intampla cu cei care au absolvit facultati de Litere, Economie, Jurnalism, etc? Ei bine, stiti ce se intampla?…absolventii acestor facultati pleaca in strainatate, in scumpa noastra Uniune si sunt angajati la spalat de vase, pe santier sau sa ingrijeasca batrani, carora probabil sa le citeasca cateva povesti (in cazul in care au terminat o facultate de Litere). Insa “cetatanul european” care a facut o scoala mult inferioara celei din Romania e incurajat sa vina sa predea in Universitatile noastre, si sunt convinsa ca salarul sau va fi mult mai mare decat al unui biet Asistent Universitar roman. Dar un journalist sau un absolvent de literatura de la noi nu va fi niciodata recunoscut in UE, cu atat mai putin angajat pe un post pe care e specializat.

De ce trag concluzia ca scoala din strainatate e cu mult inferioara celei din Romania si de ce consider ca strainii nu ar fi competenti sa predea in Universitatile noastre?

„Pentru ca elevii din Germania de exemplu, in clasa a 5-a, cand ai nostrii fac ecuatii, ei fac adunari si scaderi (am participat la un schimb de experienta cu scoala si am participat la orele lor)…pe langa asta, cand eram in anul 1 la Facultatea de Litere a Universitatii Babes Bolyai, aveam un profesor din America, care ramanea foarte impresionat de un eseu de doua pagini, scris la misto in noaptea inainte de predare – si eu ma intrebam: Oare caror retardati le-a predate el in Universitatile din state de considera o chesti scrisa in cateva minute, fusarita, ca fiind geniala? – ei bine cu astfel de cadre competente vom avea de-a face de acum inainte, pe cand noi le vom spala vasele prin Italia, Germania si le vom ingriji batranii prin Anglia.”

Dar Guvenul nostru se va asigura mereu ca Romania sa ramana sclava Europei, iar romanii isi vor calca pe mandrie si vor pleca mereu capul in fata celorlalte state, despre care suntem invatati sa credem ca ne sunt superioare.

Pentru mai multe detalii despre aceasta Ordonanta aprobata de Senat, click aici.

One Comment leave one →
  1. roxannetrohmaniac permalink
    februarie 28, 2009 5:23 pm

    Romania n-ar fi fost asa daca nu era condusa de niste cretini. Si poate jignesc cretinii.

    http://roxannetrohmaniac.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: